Sint Weetjes

Wist je dat... er naar schatting langs de rijtoer ongeveer 200.000 bezoekers staan te kijken vanaf balkons, daken en uiteraard langs de stoepranden in de winkelstraten maar ook daarbuiten? Op de dag van de aankomst van Sinterklaas is er overal waar Sinterklaas komt een sterk verhoogde activiteit van winkelend publiek, dit geldt zowel voor- als nadat Sinterklaas op weg is naar de volgende straat. De winkeliers hebben vaak extra aanbiedingen op de dag van de intocht.  

 

Wist je dat... praalwagens, Sint en hofhouding te paard, sponsorwagens, muziekkorpsen, historische brandweerwagens, dansgroepen, bussen, oldtimers en nog veel meer spektakel een meer dan 1 km lange optocht vormen? In deze 3 uur durende rijtoer worden tal van winkelstraten aangedaan alvorens te eindigen in het centrum van Den Haag. 

 

Wist je dat... ruim 35.000 ouders en kinderen zich langs de kade verzamelen om Sinterklaas met de ‘Pakjesboot 070’  aan te zien komen? In het gebied rond de haven lopen pieten rond die strooigoed uitdelen aan de wachtende kinderen. In de haven is een groot podium waarop artiesten het publiek in de stemming brengen en oude en nieuwe Sinterklaasliedjes zingen met de kinderen. 

 

Wist je dat... er een Live uitzending van de aankomst van Sinterklaas is op TV West?

  

Wist je dat... de pieten in de rijtoer meer dan duizend kilo’s strooigoed uitdelen? 

 

Wist je dat... 2Samen al jaren meerijdt in de intocht en dit jaar met hun eigen praalwagen! Tekeningen van kinderen van het kinderdagverblijf zijn uitvergroot en tot leven gebracht in grote houten dieren.