Sint Weetjes

Wist je dat er naar schatting langs de rijtoer ongeveer 135.000 bezoekers staan te kijken vanaf balkons, daken en uiteraard langs de stoepranden in de winkelstraten maar ook daarbuiten? Op de dag van de aankomst van Sinterklaas is er overal waar Sinterklaas komt een sterk verhoogde activiteit van winkelend publiek, dit geldt zowel voor- als nadat Sinterklaas op weg is naar de volgende straat. De winkeliers hebben vaak extra aanbiedingen op de dag van de intocht.  

 

Wist je dat praalwagens, Sint en hofhouding te paard, sponsorwagens, muziekkorpsen, historische brandweerwagens, dansgroepen, ezeltjes, bussen, oldtimers en nog veel meer spektakel een meer dan 1 km lange optocht vormen? In deze 3 uur durende rijtoer worden tal van winkelstraten aangedaan alvorens te eindigen in het centrum van Den Haag. 

 

Wist je dat ruim 35.000 ouders en kinderen zich langs de kade verzamelen om Sinterklaas met de ‘Pakjesboot 070’  aan te zien komen? In het gebied rond de haven lopen pieten rond die strooigoed uitdelen aan de wachtende kinderen. In de haven is een groot podium waarop artiesten het publiek in de stemming brengen en oude en nieuwe Sinterklaasliedjes zingen met de kinderen. 

 

Wist je dat Ernst en Bobbie Sinterklaas en zijn pieten enthousiast op het podium in de haven zullen verwelkomen?

 

Wist je dat er een Live uitzending is op TV West van 10.30 - 12.00 uur? Er is een herhaling om 15.00 uur en zondag om 15.00 uur.

 

Wist je dat naast de glutenvrije pepernoten er tijdens de rijtoer dit jaar ook lactose en suikervrije speculaasjes worden uitgedeeld door Bakkerij Victor Driessen is samenwerking met Jessica Mendels? (jessicaonline.nl)

Lees meer

 

Wist je dat net als vorig jaar ook de dansende schoorsteenvegers weer met Sinterklaas meekomen? Belangrijk want de schoorstenen moeten vrij zijn voor de pieten om de cadeautjes door te gooien.

 

Wist je dat naast de historische voertuigen en dieren die ieder jaar meekomen, dit jaar ook Prinses Elza en Anna weer van de partij zijn? Glazenwasserij Keane heeft speciaal voor Sinterklaas geregeld dat Elza hem verwelkomd in Nederland, Sint is namelijk al jaren fan van de prinses.

 

Wist je dat de pieten in de rijtoer meer dan duizend kilo’s strooigoed uitdelen? Voor alle kleine kinderhandjes heeft DAK Kindercentra speciaal een mooi linnen zakje laten maken waar ze de pepernoten in kunnen bewaren

 

Wist je dat 2Samen al jaren meerijdt in de intocht en dit jaar met een nieuwe praalwagen! Tekeningen van kinderen van het kinderdagverblijf zijn uitvergroot en tot leven gebracht in grote houten dieren.

 

Love, peace and happiness. Wist je dat De hippie pieten van Steef en Suus fotografie de rijtoer opfleuren met hun oldtimer volkswagenbusje en coole DJ Piet