Vol verwachting in de haven

Langs de kade verzamelen zich ruim 35.000 ouders en kinderen om Sinterklaas met de ‘Pakjesboot 070’  aan te zien komen. In het gebied rond de haven lopen pieten rond die strooigoed uitdelen aan de wachtende kinderen. In de haven is een groot podium waarop artiesten het publiek in de stemming brengen en oude en nieuwe Sinterklaasliedjes zingen met de kinderen. 

Rijtoer door de winkelstraten meer dan 1 km lang

Praalwagens, Sint en hofhouding te paard, sponsorwagens, muziekkorpsen, historische brandweerwagens, dansgroepen, ezeltjes, bussen, oldtimers en nog veel meer spektakel vormen een meer dan 1 km lange optocht. In deze 3 uur durende rijtoer worden tal van winkelstraten aangedaan alvorens te eindigen in het centrum van Den Haag. 

Drukte in de winkelstraten

Naar schatting staan er langs de rijtoer ongeveer 135.000 bezoekers te kijken vanaf balkons, daken en uiteraard langs de stoepranden in de winkelstraten maar ook daarbuiten. Op de dag van de aankomst van Sinterklaas is er overal waar Sinterklaas komt een sterk verhoogde activiteit van winkelend publiek, dit geldt zowel voor- als nadat Sinterklaas op weg is naar de volgende straat. De winkeliers hebben vaak extra aanbiedingen op de dag van de intocht.